torsdag 6 september 2012

Mentimeter-Få direkt feedback

Ni vet hur svårt det är att få snabb feedback. Enkäter sänds ut och svårigheten blir att få folk att svara på dem. Ibland så är enkäter och frågeformulär helt enkelt för stora eller svåra att svara på så att man ger upp. Kanske kan vi tänka lite annorlunda och göra det enkelt. Varför inte göra en undersökning som man kan svara på direkt via mobilen eller datorn?

Mentimeter är en sådan tjänst som är skapad av några studenter från KTH. Mentimeter är oerhört enkelt att använda och skapa en fråga tar bara någon minut. Jag ställde frågan för en timme sedan ungefär hur många som har tänkt skaffa nya iPhonen (som kanske kommer att heta 5) och jag får omedelbar respons då jag kan lägga ut frågan i sociala medier. Genom att gå in och rösta på denna länk så kan du också vara med och rösta. Det hela är totalt anonymt och det som är intressant är att jag omgående får respons.


Om ni själva går in och röstar så kommer ni att på en gång se hur er röst registreras ovan. Här ser vi direkt att Windows 8 i mobilen inte verkar vara någon större hit. Tänk er att själva lyfta fram ett antal produkter i ert sortiment som man kan rösta på, direkt får vi veta vad som verkar fungera och vad som fungerar sämre. Försök själva att skapa en, ni är på gång direkt och kan experimentera innan ni kanske går ut offentligt med en undersökning. Eller ni som testar...skriv gärna en kommentar nedan med en länk till er undersökning så hjälps vi åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar