tisdag 18 september 2012

Vad kan vi lära oss av "The Naked Writer"?

Detta inlägg är kanske inte direkt kopplat till företagsutveckling men det finns lärdomar att göra hoppas jag. En författare vid namn Silvia Hartman (The Naked Writer) påbörjade sitt skrivande av sin nya bok den 12 september i år och hon är en av alla personer som vill skriva och nu ut till en stor publik. Som ni vet är det oerhört svårt att nå ut med det man gör eller sin produkt/affärsidé och det krävs idag att det får uppmärksamhet i media. Silvia Hartman har dock lyckats fått stor uppmärksamhet på kort tid vad gäller hennes nya bok "The dragon Lords". Boken är inte på långa vägar färdig vad jag förstår (skall vara klar den 26 november) men vem som helst har möjlighet att gå in och se hur skrivandet fortlöper. Hon skriver i Google Document (drive) och har delat ut en länk så att alla som kommer åt länken har möjlighet att gå in och läsa hennes bok. Idén är lysande, huruvida boken är lysande vill jag inte yttra mig om då jag inte läst det som fram till nu har författats. Men idén är mycket bra då hon får en stor uppmärksamhet oavsett om boken blir bra eller ej. Till sitt skrivande har hon också kopplat en Facebooksida samt ett Twitterkonto så att man kan nå henne och jag är säker på att hon får många frågor om boken såväl som annat hon håller på med.

Notera texten ovan på sidan: För många personer försöker få åtkomst till den här filen för närvarande. Vissa funktioner kan ha inaktiverats

Tanken är intressant, genom att gå ut med en inte ens halvfärdig produkt kan hon ändå få uppmärksamhet samt skapat ett intresse för den slutgiltiga produkten, dvs boken. Om man som företagare kunde arbeta med liknande strategier med stöd av sociala medier så kan mycket hända med det krävs samtidigt att man måste tänka annorlunda och nytt. 

Hur skapar vi en tankesmedja som lyfter fram sådana här galna idéer för att få ett Dalarna som blir ett föredöme inom företagande?

Och boken, den når ni genom att klicka på denna länk: The Dragon Lords

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar