tisdag 9 oktober 2012

Fyra saker att tänka på ditt företags webbsida

I näringslivet får man ofta bara en chans att göra ett gott första intryck, och ditt företags webbplats är inte annorlunda. När kunder besöker din sida bör de omgående ha en klar uppfattning om vem du är och vad du/ni gör. Men det visar sig att många små företags webbplatser saknar grunderna vilket kan innebära att man förlorar kunder. Förhållandet mellan kund och företag bygger på förtroende och frågan är om din webbplats är kundvänlig? Börja med följande fyra punkter som hör hemma på ett företags webbplats:

1. Kontaktuppgifter: Vanligt förekommande är att företag inte uppger någon e-postadress/länk på hemsidan och inte heller något telefonnummer. Enligt en undersökning i USA så visar det sig att så många som 75% av småföretagen missar att lägga in e-postadress och 6 av 10 har inget telefonnummer. Om du har en fysisk adress är det värdefullt att ta med även denna, detta ger trovärdighet och känns säkert för kunden.

2. Bilder som representerar vad du gör: Om du säljer bröllopstårtor så bör det finnas bilder på hemsidan med tårtor, kakor eller andra bakverk. Det låter kanske grundläggande men många webbplatser visar istället bilder på glada ansikten eller irrelevant grafik som snarare förvirrar än tydliggör företagets profil. En del har inga bilder alls vilket inte är att rekommendera, bilder är viktiga.

3. Tydlig navigering: Det skall framgå tydligt hur man navigerar på din sida så att man ser vad det finns att välja på  och knapparna/länkarna skall vara tydligt märkta med ord som matchar innehållet på din webbplats så att kunden snabbt hittar det den söker efter. Om ni levererar varor så måste det finnas tydlig information om leverans, garanti, returärenden och betalning.

4. Länkar till sociala medier: Hjälp kunden att hålla kontakt med företaget genom att länka till dina sociala medierkonton såsom Facebook, Google+ eller Twitter. Använd igenkännbara ikoner så att man kan klicka på dem för att komma till företagets sociala medier. För att finna lite roliga och snygga ikoner för sociala medier är denna sida bra att börja med: 20 perfect Sets of Free Social Media IconsInga kommentarer:

Skicka en kommentar