måndag 15 april 2013

Samarbete över gränserna

I Dalalyft har vi just nu ett projekt som vi kallar för Dalamodellen. I detta projekt ingår 13 företag som med stöd av IT hjälper varandra med de frågor som finns inom handelsbranschen. Nu när vi kommit igång ser vi att de deltagande företagen har många frågor, det kan vara frågor av juridisk karaktär, frågor om sociala medier eller hur man kan sända ut epost till stora grupper. Vi ser inom projektet att det  finns en mängd frågor som man har men inte vet var man kan få svar på, där är just detta nätverk oerhört viktigt.

Min spontana tanke är när vi ser alla de frågor och funderingar men också intressanta affärsidéer som uppkommer så vore det intressant att utöka detta till att omfatta så många fler företag. Tänk att kunna samla Dalarnas småföretag i en digital mötesplats där vi gemensamt lär av varandra och får tips på sådant som är viktigt för ett företags utveckling.

Idag är detta möjligt med mycket enkla medel. Idag kan vi samverka över gränser och branscher och vi kan dessutom bli mer effektiva i vår kommunikation. Vägen till framgång ligger i en ökad kunskap, särskilt inom det område vi själva verkar i och den som inte har en omvärldsanalys inom företagets verksamhet kan få det svårt att överleva.

I Dalamodellen kan vi testa om detta är en framkomlig väg och redan nu ser vi att det finns så många frågor som företagarna ställer.

De företag som medverkar i Dalamodellen är följande:


1 kommentar:

  1. Varför är inte Mora Kommun med i Dalamodellen?

    SvaraRadera