torsdag 15 augusti 2013

"För bra för att vara sant"

Vi har hört uttrycket flera gånger när deltagare inom Dalalyft beskrivit Dalalyfts verksamhet. "Det är för bra för att vara sant", att kompetensutveckla sin personal bara för 1000 kronor för ett helt företag. Det är bara för bra för att vara sant.

Projektet går nu mot sin avslutning samtidigt som Dalalyftgänget hela tiden funderar över hur man skall kunna arbeta vidare. För det finns en sak som är otroligt viktigt för ett företag och det är utbildning. Om vi inte kompetensutvecklas så kommer inte heller företaget att utvecklas. Troligtvis går man istället sakta mot företagets konkurs eller nedläggning. Genom Dalalyft har fler företag förstått att utbildning är vägen framåt.

Vi har under alla år också arbetat med att finna sätt för att kompetensutvecklas utan att behöva resa långa sträckor. Där ser vi att vi har mycket kvar att göra och många företag känner sig fortfarande tveksam till att ha kurser online. Vi går dock åt det hållet och inte minst så tror vi på att fler företag skulle kunna nyttja varandra för att utvecklas. Vi kommer att fortsätta att lägga krut på denna fråga då det inte handlar om "om" det är något att satsa på utan snarare "när" detta kommer igång ordentligt.

Tag gärna del av vår presentation om Dalalyft i "För bra för att vara sant"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar