onsdag 18 april 2012

Skapa ett eget intranät med Yammer

Yammer fungerar på de flesta plattformer
I alla företag så finns behovet av att kommunicera och sända information av olika slag. Särskilt i företag där medarbetarna är ute och besöker kunder och lite tid för möten på kontoret finns. Vid sådana tillfällen kan det vara klokt att hitta ett bra kommunikationsverktyg för att snabbt dela information eller dokumentera ett fall. Yammer gör just detta och mycket mer, du kan använda programmet i datorn, på webben eller i din mobiltelefon och genom att kommunicera med dina kollegor via den så når du alla på en gång, det är snabbare än e-mail och du kan skapa events, undersökningar mm mm via denna tjänst. Det fiffiga är att om du har en en domän i ditt företag så knyts ni automatiskt samman om ni alla skapar konton via denna domän, dvs om vi inom Dalalyft skapar konton med våra @dalalyft.se-adresse så är det endast vi som har sådana adresser som kommer åt nätverket.

Det är lätt att komma igång och det kostar inget. Yammer är till för att öka kommunikationen inom företaget och det blir faktiskt ett eget litet intranät om man går in i detta, har ni inget intranät men är i behov av ett så släng ett öga på Yammer. Det kanske inte är en slump att över 200 000 företag nyttjar Yammer?


2 kommentarer:

 1. Hej
  Nu har jag hittat flera bloggar som jag ser en nytta av att följa. Lägger in dem som favoriter med ambition att kolla när de uppdateras vilket i praktiken jag sen aldtig gör. Är det här man ska använda RSS? Och i så fall hur? Gärna en guide för oss noviser.
  /Kristina

  SvaraRadera
 2. Hej

  Det är precis här man ska nyttja RSS, dvs att prenumera på inlägg från t.ex. denna blogg. Ofta räcker det att man klickar på en RSS-symbol för att prenumerera på en ström, men jag tror att jag gör en film om detta och lägger ut här på bloggen så får du och fler lite mer information. Jag återkommer senast i morgon med en sådan film.

  Tack för att du hörde av dig

  Jan Svärdhagen
  Dalalyft

  SvaraRadera