måndag 22 oktober 2012

Att skapa annorlunda och kreativa presentationer. Presentationsteknik och hjälpmedel.

I morgon tisdag, klockan 08.00 kör vi igång Dalalyfts andra frukostseminarium som handlar om presentationer och vilka verktyg man kan använda för detta. Men mer viktigt är hur vi presenterar utifrån målgrupp, egen kompetens och innehåll. Vad bör man göra och vad skall man inte göra? Under morgondagen så skall vi se på några exempel samt även testa några icke-traditionella sätt att kommunicera med sina åhörare.

För den som vill följa med online så är det bara att gå in på denna adress och hänga med över nätet. Om ni har frågor kan ni också ställa dem via videochatten.

Men detta med dåliga presentationer, har ni varit med om någon sådan? Jag antar det och komikern Don McMillan sätter verkligen fingret på det som man absolut inte får göra i en presentation:

1 kommentar:

  1. Hej Jan !
    Har tittat på din presentation av Google datorn. Fantastiskt rätt har du. Men jag har tänkt på detta ett tag och kommit fram att om varje skola skaffar sig en server och kör på en eller flera med hjälp av server så kan man använda alla sina datorer oberoende om av vilket operativ som ligger på datorerna. CloudOS.se ligger en server som jag ger bort gratis. Dem måste ligga på en Windows maskin, men det kan vara en gammal dator för att servern är mycket snabb.Vad man kör i sin egen dator är browsern som kan var vilken tittare som helst. Man går in på cloudos server på skolans nät och skriver in datorns IP adress och så är man igång. Jag har tipps på olika operativ som man kan använda och som är helt fria och snabbstartade så man behöver inte köpa nya operativ. Det går att komma ut på Interneter så har man en dator hemma så kan man komma åt servern den vägen. Även familjer med många barn kan därför köra CloudOS på billiga äldre datore i hemmet .

    Utdrag fån min sida.

    Man kan köra CloudOs på en "vanlig persondator som har blivit över" med hela systemet, server och programvara Serven kan ta emot och serva flera hundra användare i minuten tack vare sessions! Starta flera servrar på skolan då är 2000 elever inget problem.
    Servern använder Isapi Dll teknik. Samma teknik som finns på mycket dyra servrar. Man skapar en tråd som gör att programmet lägger sig i minnet och när programkörningen är slut så lägger servern inga temp filer som fyller upp hårdisken.
    Vad man gör är att skapa endast en index fil som har länkar till de program man sedan vill köra i molnet. Bäst är att index filen programmeras i HTML5.

    Ett bra exempel är ett av de bästa multimedia sök som finns och det heter Plist. Här kan man finna snabbt allt vad man vill i multimedia och lägga i en väntelista. Denna sök sidan är en stark kandidat att använda i CloudOS index file meny .
    Vänliga hälsningar med hopp att
    Sverige förstår nyttan av moln i undervisnings systemet. Har arbetat med det och det var ett tag sen. Men det står still och jag förstår inte varför.
    Har iakttagit att du försöker att ändra på detta vilket är beundransvärt!

    Lasse Holmström.

    SvaraRadera