onsdag 16 januari 2013

Dalalyft flyttar in i "molnet"

Då är vi på gång och tar nästa steg för att skapa en mer flexibel arbetsmiljö men också för att fullt ut nyttja olika molntjänster inom projektet. Inom projektet kommer vi nu att nyttja så kallade Chromebooks som är en dator som hela tiden arbetar mot nätet. Det krävs alltså att man är uppkopplad på nätet vilket idag inte är något problem. Dessa datorer som kallas för Chromebook startar snabbt och kan inte få några virus då det inte går att installera några program. En del undrar kanske vad poängen är om man inte kan installera några program, men i och med att allt som vi idag behöver göra finns tillgängligt på nätet så behövs inga program längre (om man inte håller på med mycket avancerad bildredigering eller förlagsverksamhet).

Vi kommer i vårt projekt Dalamodellen att nyttja dessa Chromebooks i samarbete med några företag som ingår i Dalalyft för att se hur vi kan arbeta med kompetensutveckling med stöd av IT. Vi vill att teknik skall vara enkel och vi tror att det kan bli enklare med enkla datorer.


Ordbehandlingsprogram, bildredigering, lagring, modulering, lyssna till musik, konferera online, spela in film och redigera film kan jag idag göra online med stöd av "molnet". Det enda jag behöver är en nätuppkoppling och det lider vi inte brist på i Sverige idag.

Om det finns intresse för er att veta mer om detta, tag kontakt med Dalalyft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar