onsdag 13 februari 2013

Är Vine nästa Instagram?

ASOS film gjord med Vine
Om man ger sig in i sociala medier-sfären så gäller det att vara på tå. Det är alltid något nytt på gång och som företagare kan det dock vara bra att känna till vad som är diskuteras. Ett sådant exempel är Vine som nyligen köptes upp av Twitter. Vine skulle man kunna säga är en utveckling av Instagram men där man istället för att lägga upp en bild publicerar en film som är på 6 sekunder. Det är idag osäkert huruvida detta kommer att bli en hit men med tanke på hur lång tid det tog för Instagram att bli populärt så kanske det kan ta ett tag även detta. Om du t.ex. har ett antal nya produkter så kan du göra en kort film där du filmar dessa under korta ögonblick med din mobil för att sedan publicera dem på Facebook eller Twitter, eller kanske på en blogg som denna eller ditt företags webbsida.

Det går även att i själva appen söka efter olika filmer utifrån taggningar eller områden.

Ett exempel på ett företag som testar Vine är brittiska onlineklädaffären ASOS som spelar in filmer och lägger ut dem på Twitter. Se resultatet.

Varför inte bara testa Vine på skoj och se vad du tycker om det? Mer exempel från olika företag som testar Vine finner du här. How 15 Real Businesses Are Getting Creative with Vine for Marketing
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar