onsdag 29 maj 2013

Vi är i ständig förändring - Tre nyheter

Ny app för Google hangout
Jag har arbetar med IT-frågor sedan nätet blev tillgängligt och det som är uppenbart är att det är under ständig förändring. Flera som jag talar med känner sig osäker på en del tjänster då man tycker att de förändras hela tiden. Detta kan vara ett problem men samtidigt kan det vara en fördel, vi får utgå från att många förändringar bygger på  en grundtanke om att hela tiden förbättra tjänsterna. Det kräver å andra sidan att man ständigt måste befinna sig i förändring. Det är å andra sidan inget negativt. Vi ser t.ex. idag att Google har släppt en ny app som medför att jag snabbt kan ha ett möte online via hangout, tidigare ingick detta i Google+ appen men idag är den alltså en fristående (se mer info här)

Något annat som just nu är under stor förändring är Googles kartor som totalt förändras och blir mer smarta än någonsin. Denna nya version har inte kommit ut för alla ännu men i denna är det lättare att finna information om företag och vägar än tidigare. Detta förutsätter dock att du som företagare har med ditt företag i Google maps.

Och förändringar sker hela tiden och med risk för att jag skriver om för mycket Google så har även Youtubes filmredigerare nu fått en ny funktion som gör att jag kan skapa filmer som går i slow-motion. Det är otroligt enkelt att göra och det kan bli riktigt snyggt trots att man kanske har en rätt så simpel film, se filmer nedan:

Orginalfilm:


Och samma film men nu i Slow Motion:Man kan lägga på nytt ljud i den film man skapar i slow motion vilket kanske är att rekommendera.

På tal om förändring...det går rejält fort just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar