onsdag 20 november 2013

Svenskarna och internet 2013

Varje år släpper .SE en rapport som heter Svenskarna och internet. I denna kan vi ta del av hur svenska folket nyttjar internet, trender i utvecklingen och inte minst se hur nyttjandet av IT kryper ned i åldrarna. Redan vid två års ålder har var annat barn nyttjat internet via mobiler och surfplattor. Ytterligare så visar det sig att mobilt internet blir allt viktigare samt att unga ofta har de senaste modellerna av smarta telefoner. Se bild nedan eller direkt på .SEs sida.


Ytterligare kan vi läsa om att de traditionella medierna utmanas av internet, fortfarande är dessa medier viktiga men de utmanas inte minst ekonomiskt. Läs mer om detta här. Facebook behåller sitt grepp som det viktigaste sociala mediet men det har samtidigt skett en avstanning vad gäller nya användare på Facebook. Svenskarna tillbringar drygt 3.5 timmar per vecka i sociala medier, då främst Facebook.

Det finns enormt mycket information och kanske kan det vara intressant för dig som har verksamhet via ditt företag i sociala medier att ta del av denna rapport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar