måndag 14 oktober 2013

Google Trends-få lite kännedom om trender

Vad kan vi veta om hur trenderna går upp och ned? I dag kan vi faktiskt känna till rätt mycket och få en överblick på enkelt sätt. Google Trends är en sådan tjänst där vi kan fördjupa oss över tid vad som blir allt mer populärt såväl som sådant som avtar.

Nedan ser vi t.ex. hur trenden kring litteratur har minskat under senaste åren.

Genom att besöka deras Utforska funktion är det lätt att förlora sig på denna sida då man vill söka specifikt om Dalarna och vad som trendar och inte trendar där. Nedan är en skärmbild där en sökning gjordes på Dalarna och ordet "korv". Vi ser att i relation till övriga Sverige så har begreppet "korv" fått större utrymme i Dalarna. Varför sker detta?

Nu ska man vara förskig med att dra för stora slutsatser utifrån Google Trends men vi kan kanske få fingervisningar och det kan ju vara lite intressant att veta lite mer om inte minst vår region.

Ta gärna och besök Google Trends själv. När du kommer till deras första sida rekommenderas att gå in under utforska. Om du istället vill veta hur det ser ut globalt kan Toppsökningar vara ett hett tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar