torsdag 12 april 2012

Förstärkt verklighet-vad innebär det för mig?

Ett av alla dessa ord som dyker upp i IT-vokabulären är Augmented Reality eller Förstärkt verklighet på ren svenska. Frågan är bara vad man ska förstärka verkligheten för. Filmen nedan från Google visar vad det handlar om.


Google Googles
Frågan är bara, vilken nytta har vi av detta i Sverige? Faktum är att tjänsten Google Googles (som finns i Google sök-appen för iPhone) eller som egen app för Android fungerar relativt bra även i Sverige. Bara det att ta kort på en text för att sedan få texten översatt till sitt eget språk är en underbar tjänst. Däremot att få information om byggnader eller andra objekt är det lite sämre med, men det kommer.

Inom t.ex. fastighetsbranschen har man nyttjat detta och genom att bara rikta kameran på telefonen runt omkring i ett område så kan man få veta vilka objekt som är till salu eller kanske var närmsta pub-finns. Möjligheterna är oändliga och här finns det möjlighet att samarbeta i en kommun för att se vad man kan åstadkomma tillsammans. Se t.ex. appen  Layar . För mer information, tag kontakt med Dalalyft.

För mer inspiration om Augmented Reality, se 40 best Augmented Reality apps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar