onsdag 28 november 2012

Ska du skapa ett event? Gör det enkelt.


Många företag skapar olika event och i flera fall vill man gärna veta hur många som kommer. Man skickar ut e-postlistor mm och får ofta problem med att administrera det hela. Nu finns det olika tjänster som förenklar detta. En ny tjänst är Owzzup som är en mycket enkel gratistjänst som möjliggör att skapa evenemang snabbt och effektivt. Det som är intressant med Owzzup är att man kan se vilka evenemang som är på gång i en viss stad eller plats. I och med att en webbläsare nu med stöd av internetuppkopplingen kan avgöra var man befinner sig så är det lätt att se vilka evenemang som pågår i min närhet.

Enkelt gränssnitt och översiktligt
Det vore oerhört intressant om fler företag nyttjade en sådan här tjänst för att visa upp sig och inte minst vår region. Att dessutom ta del av vad som sker i andra kommuner kan vara av stort intresse för oss andra. Det verkar som om tjänsten fortfarande inte är helt färdig med tanke på att det är svårt att redigera sin egen profil, men det är säkert snart åtgärdat.

Vilka andra verktyg finns det då för att skapa ett evenemang. Faktum är att Google Event är ett mycket proffsigt verktyg för att dels skapa olika evenemang men även för att hantera anmälningar. Den som får inbjudan behöver inte ha ett Google konto vilket är en fördel men istället för att få en massa mail med inbjudningar så lagras all information i anknytning till anmälan. Däremot måste du som skapar inbjudan ha ett Google-konto.

En snygg inbjudan som kommer till eposten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar