fredag 8 mars 2013

Vad är småföretagarens utmaning?

Företaget SamSara kommer igång med
kommunikation via dator och telefon.
Frågan är stor och ni har alla utmaningar, men det finns en utmaning som alla företag har gemensamt och det handlar om nätverk. Vi behöver olika nätverk för att dels lära och inspireras av andra men även för att fråga om råd. Det finns många olika nätverk, formella såväl som informella och i går startade Dalalyft ett nytt nätverk i det vi kallar Dalamodellen. Detta går ut på att knyta samman tio företag som vi från Dalalyft vill arbeta med för att lyfta deras frågor, utvecklingsbehov och visioner. Vi påbörjade arbetet i går kväll med fem företag som går in i ett intensivt arbete med kompetensanalys samtidigt som vi nyttjar IT för att skapa snabb kommunikation mellan Dalalyft och företagen samt företagen emellan. Vi har nu satt igång arbetet med att i Google+ i en särskild grupp diskutera vad företagen behöver för att utvecklas, vi hjälper till med expertis från Dalalyft för att möta dessa förfrågningar och kommer att erbjuda olika lösningar särskilt skräddarsytt för de enskilda företagen. Samtidigt så vill vi att företagen delar erfarenheter med varandra så att de kan stärka varandra.

Google+ i mobilen
Vi arbetar också med en särskild dator som heter Chromebook (läs mer om detta i inlägget: Dalalyft flyttar in i molnet), dessa vill vi nyttja för att minimera strul med olika system, datorer och andra problem som ofta finns med datorer. Det var intressant att se att under gårdagen så från det att de öppnar datorerna för första gången så är det igång på 5 minuter utan problem. Det är dit vi vill komma i enkelhet.

Detta projekt är nu i startfasen och vi kommer löpande att informera om utvecklingen i projektet. I ett senare skede önskar vi fler företag i samverkan och då kan vi också erbjuda alltfler kurser och utbildningar online för vi tror att det är oerhört viktigt att vi skapar förutsättningar för ett lärande som sker på företagens förutsättningar och behov. Vår utmaning blir att se till att de företag som är med i detta projekt känner att vi kan inte arbeta på annat sätt än tillsammans för att det ger mervärde, inspiration och företagsfördelar.

1 kommentar:

  1. Vi är jätteglada att få vara med i detta projekt :)/ Spillevinken

    SvaraRadera